Strona Główna bikeKatalog.pl




 
Sigma PC 15.11
Opinia nadesłana przez Grycu7 dnia: 10.02.2013

Komentarz: Cześć ! Pulsometru sigma 15.11 używam od półtora miesiąca i przetrenowałem już na nim ponad 60 gdz. Jestem bardzo z niego zadowolony, uważam że jest to idealne połączenie jakości i możliwości tego pulsometru do jego umiarkowanej ceny. Nie ma zbędnych ,,danych", których przeciętny użytkownik i tak nie wykorzysta Do zalet na + można zaliczyć: +proste intuicyjne menu i ładny estetyczny wygląd +3 strefy treningu z automatu wyliczane na podstawie wprowadzonych danych (wiek, wzrost i masa) +licznik okrążeń ( po treningu możemy cofnąć się do danego przedziału czasu i odczytać HR max, HR avg, czas, i liczbę kalori) + łączny czas treningu i liczba kalorii Minusy -to : - nie kodowany sygnał ( można czasami to uznać za zaletę ponieważ prawie wszystkie maszyny w klubach fitnes zczytują wartości z opaski) - możliwość ustawienia tylko jednej własnej strefy tętna - brak uchwytu na kierownicę w zestawie - nie wygodne podświetlenie z dwóch przycisków i krótki czas świecenia | wyslane z adresu IP: 81.210.124.138
Ocena produktu: produkt oceniony na: 5
Author (rowery) Classic
Opinia nadesłana przez Robert Ł. dnia: 10.02.2013

Komentarz: Posiadam ten model od 3 lat, poza standardowymi wymianami jak łańcuch, kaseta,opony wszystko chodzi jak żyleta. Mimo, iż klasa osprzetu niska rower pozwala na swobodne wojaże po mieście a nawet wypady turystyczne dwutygodniowe. Teraz o minusach: siodełko wymieniłem po kilku miesiącach, ale nie ma co liczyć na zbytnią wygodę w tym przedziale cenowym, mostek regulowany po zastoswaniu lemondki złapał luzyw związku z czymvnastała konieczność wymiany na nieregulowany. Generalnie rower polecam, wytrzymały, sportowa stylistyka, przy drobnym nakładzie powinien służyk długie lata. | wyslane z adresu IP: 188.33.109.77
Ocena produktu: produkt oceniony na: 4
Ritchey MTB WCS Ergo Locking
Opinia nadesłana przez kinder85 dnia: 10.02.2013

Komentarz: Miałem już w swojej "karierze" różne chwyty. Miałem chwyty "edukacyjne" - tak bolały mnie od nich ręce że musiałem się nauczyć jeździć bez trzymanki. Miałem też chwyty "kamuflacyjne" które po godzinie jazdy zlewały się z leśnym otoczeniem i nie szło ich bez zdejmowania i szorowania pod kranem "odkamuflować". Były też "nadpobudliwe" które niespokojnie wierciły się po kierownicy. Dopiero te chwyty zadomowiły na dobre na mojej kierownicy - trzymają sie mocno swojego miejsca, wygodna pianka, nie chłoną wody i po roku użytkowania wyglądają jak nowe ;) Swoją drogą prezentują się też niczego sobie ;) | wyslane z adresu IP: 95.49.49.14
Ocena produktu: produkt oceniony na: 5
Novatec NT-F062SB
Opinia nadesłana przez majkel.pee dnia: 10.02.2013

Komentarz: Witam. Posiadam tę piastę od roku. Głównym powodem jej zakupu było rozczarowanie produktami shimano (najpierw model Deore, potem XT). W tym czasie przejechałem na niej około 8tys. kilometrów w bardzo różnych warunkach od suchych asfaltów przez szutry, błota po obecnie panującą zimową pluchę. Niedawno postanowiłem ją pierwszy raz rozkręcić od czasu zakupu. I tu zostałem bardzo mile zaskoczony, po wnętrzu piasty nie było w ogóle widać by była ona kiedykolwiek używana w warunkach błotnych czy też zimowych. Świetne uszczelnienie nie dopuściło do najmniejszego zabrudzenia wnętrza bębenka, czy też łożysk. Piasta kręci się jak nowa. Nie zanotowałem również nigdy problemów z zacinającym się bębenkiem co dość często zarzuca się na różnych forach produktom Novatec'a. Jak pisałem na początku, wcześniej korzystałem z piast z systemem łożysk kulkowych, które po przebiegu takim jak opisywany novatec dawno wymagałyby przeprowadzenia serwisu (smarowania, wymiany kulek i konusów) który nie należy do najprzyjemniejszych i jest dość czasochłonny. Tu niestety nie mogę powiedzieć jak wygląda sprawa z wymianą i dostępnością łożysk maszynowych do f062 ponieważ tego jeszcze nie wymagała, jak wcześniej wspomniałem. Niestety piasta ma również swoje wady. Główną przynajmniej dla mnie jako kolarza startującego w maratonach MTB jest jej waga, 500g z zaciskiem to sporo za dużo ale tę wadę choć trochę rekompensuje niezawodność opisywanej piasty. Podejrzewam, iż piasta ta świetnie sprawdziłaby się w rowerze trekingowym i spokojnie wytrzymała trudy jazdy z sakwami nawet pod nie najlżejszym bikerem (moje 70kg jej nie szkodzi w ogóle). Kolejną cechą produktu, która może być dla niektórych wadą jest zastosowanie w piaście bębenka umożliwiającego montaż maksymalnie 9rzędowych kaset. Piaście brakuje niestety możliwości zamocowania hamulców tarczowych. Cecha ta skazuje nas na użycie hamulców typu V-break. Jedni powiedzą, że to wada, mi osobiście to nie przeszkadza gdyż od lat pozostaję wierny technologi hamulców szczękowych. Podsumowując: Zalety: +niezawodność +uszczelnienie +niskie opory toczenia 4 łożysk maszynowych +praktycznie nie wymaga serwisu +cena Wady: -waga -brak możliwości montażu kaset większych niż 9rzędowe -brak mocowania tarczy hamulcowej | wyslane z adresu IP: 77.254.130.193
Ocena produktu: produkt oceniony na: 4
SRAM LockingGrip
Opinia nadesłana przez dawid28 dnia: 10.02.2013

Komentarz: Świetne chwyty, bardzo dobrze się je trzyma, ręka jest jakby przyklejona do nich, są one bardzo wytrzymałe nie ścierają się szybko, jednym słowem godne polecenia. | wyslane z adresu IP: 83.29.190.26
Ocena produktu: produkt oceniony na: 3
Shimano Deore BR-M596
Opinia nadesłana przez dawid28 dnia: 10.02.2013

Komentarz: Dobry zacisk aczkolwiek znam lepsze modele dwutłoczkowe ale kontynuując jest to bardzo wytrzymały, łatwy w odpowietrzaniu o dobrej sile hamowania hamulec. Idealny do XC. Jedynym małym minusem są orginalne klocki (przy wymianie polecam klocki półmetaliczne a2z). Polecam! | wyslane z adresu IP: 83.29.190.26
Ocena produktu: produkt oceniony na: 3
VP Vp-559
Opinia nadesłana przez dawid28 dnia: 10.02.2013

Komentarz: Fajne pedały ale posiadają one jeden wielki minus, a mianowicie smar w łożyskach. Po paru miesiącach jazdy złapały luzy,a potem zaczęły trzeszczeć więc postanowiłem je rozebrać. Smar w łożyska był bardziej lepki niż śliski przez co kulki w łożyskach nie mogły się swobodnie obracać. Po nasmarowaniu normalnym smarem i złożeniu można było parę miesięcy jeszcze pojeździć ale wiadomo że nie działały już jak nowe. Podsumowując radze dozbierać jeszcze parę złotych i zainwestować w pedały na łożyskach maszynowych chociaż te pedały nie byłyby złe gdyby nie ten smar... | wyslane z adresu IP: 83.29.190.26
Ocena produktu: produkt oceniony na: 4
SKS X-Blade 2
Opinia nadesłana przez Alex dnia: 10.02.2013

Komentarz: Kupiłem komplet - na przód i tył - i mogę z powodzeniem nazwać się 'szczęśliwym posiadaczem'. Błotnik ma bardzo dużo plusów - w zasadzie nie stwierdziłem żadnych wad. Przy zakupie miałem wątpliwości co do trwałości mocowania oraz samej funkcjonalności, jednak okazały się bezpodstawne: + podwójna regulacja błotnika (kąta nachylenia do koła i odległości od sztycy) + mimo pozornie małej szerokości - idealnie zbiera błoto, śnieg czy wodę + bardzo dobra, trwała konstrukcja, dzięki której błotnik nie zmienia ustawień podczas jazdy (MTB, nawet podczas ostrzejszych zjazdów) + giętki (odporny na uszkodzenia), lekki + ładny design :) + można go BARDZO szybko zdjąć (i zamontować) bez użycia narzędzi (montaż od zera też bez narzędzi) + mocowanie jest wykonane z dobrych materiałów - błotnik nie kręci się na sztycy Minusów nie stwierdziłem! Miałem dwie obawy: czy będzie zbierał wszystko, co leci spod kół, ponieważ moje opony - Maxxis Corssmark Exception 2.1 - lubią rzucać kamieniami i piaskiem oraz czy nie połamię go przy pierwszym zjeździe. Testowałem w zimie, przy śniegu i błocie pośniegowym - nie mam żadnych zastrzeżeń, obawy zniknęły szybciej niż się pojawiły, więc szczerze polecam ten błotnik! Nawet pomimo ceny! | wyslane z adresu IP: 87.206.195.41
Ocena produktu: produkt oceniony na: 5
Accent Bike Rider
Opinia nadesłana przez anna88 dnia: 10.02.2013

Komentarz: Rękawiczki wygodne, ich niewątpliwym atutem jest bardzo przystępna cena. Świetnie dopasowują się do kształtu dłoni, co ułatwia komfort w czasie użytkowania. Praktyczne zapięcie na rzepy. | wyslane z adresu IP: 77.115.65.134
Ocena produktu: produkt oceniony na: 3
SKS Schockblade 2
Opinia nadesłana przez Alex dnia: 10.02.2013

Komentarz: Produkt kupiłem chwilę temu do jazdy MTB. Moje wrażenia po kilku przejazdach są bardzo dobre. Poniżej plusy i minusy. + Zdecydowanie spełnia swoją funkcję - bardzo dobrze chroni rowerzystę przed błotem, śniegiem czy zwykłymi kałużami. + Materiał, z którego został wykonany nie pozostawia prawie nic do życzenia - giętki, odporny na skrzywienia. + Bardzo szybko można go założyć i zdjąć. Nawet montaż 'od zera' nie zajmuje dużo czasu - przód i tył montowałem przed sklepem przy 8-stopniowym mrozie i zajęło mi to w sumie jakieś 10minut razem z czytaniem instrukcji ;) + Bardzo szybko można go wyczyścić - wystarczy mokra szmatka. + Montowałem do MZ XC 600 Retro, adapter był w sam raz, trzyma się mocno, a sam błotnik nie wydaje żadnych denerwujących dźwięków przy zjazdach, nie obija się ani nie przeszkadza w pedałowaniu + Ładny design, chociaż to sprawa drugorzędna - Materiał z którego wykonany jest zaczep jest podatny na uszkodzenia (niestety udało mi się do nadłamać) - Do najtańszych nie należy Polecam, z tym, że trzeba na niego odrobinę uważać. Gdybym miał drugi raz wybierać, mój wybór byłby taki sam :) | wyslane z adresu IP: 87.206.195.41
Ocena produktu: produkt oceniony na: 4
Aktualny konkurs
LOADING: Pobieram dane [249].
(c) bikeKatalog.pl 2013 | Wszelkie prawa zastrze?one. Kopiowanie oraz rozpowszechnianie materia??w zawartych na niniejszej stronie zabronione!