Strona Główna bikeKatalog.pl




 
SRAM Rival
Opinia nadesłana przez mariuszmtb dnia: 10.02.2013

Komentarz: Posiadam od 3 lat, przejechane ponad 11 tysięcy. Bezawaryjne, co ciekawe nie wymieniałem jeszcze okładzin. Wagowo wydają się też dobre w stosunku do ceny. U mnie działają z manetkami Rivala. Bardzo łatwa wymiana linek i ustawianie. Polecam to dobry sprzęt w przystępnej cenie. | wyslane z adresu IP: 91.216.213.104
Ocena produktu: produkt oceniony na: 5
SRAM Rival
Opinia nadesłana przez mariuszmtb dnia: 10.02.2013

Komentarz: Posiadam 3 lata. Przejechane około 11 tysięcy km. Sama korba i koronki bez zarzutu, ale suport padł po 3 tysiącach i roku używania. Kolejny (wymieniłem na taki sam) ma już dwa lata i nie stwarza problemów. Waga nie jest za wysoka wydaje mi się że to dobry stosunek cena/jakość. Mimo tej przygody z suportem polecam to dobry sprzęt. Współpracował z całą grupą Rivala. | wyslane z adresu IP: 91.216.213.104
Ocena produktu: produkt oceniony na: 3
SRAM Rival
Opinia nadesłana przez mariuszmtb dnia: 10.02.2013

Komentarz: Posiadam 3 lata przejechane ma prawie 11 tysięcy. W działaniu z manetkami Rivala jest precyzyjna. Przez ten okres bezawaryjna. Waga nie jest za wysoka wydaje mi się że to dobry stosunek cena/jakość. | wyslane z adresu IP: 91.216.213.104
Ocena produktu: produkt oceniony na: 5
SRAM Rival
Opinia nadesłana przez mariuszmtb dnia: 10.02.2013

Komentarz: Posiadam 3 lata. Pierwszą parę musiałem wymienić po 2 latach (około 8 tysięcy km) bo pękł trzpień w środku, wada fabryczna ponoć wiele osób na to narzekało co z resztą można zauważyć na allegro po ilości oferowanych używanych albo prawych albo lewych manetkach. Kolejna para tak jak poprzednia działa precyzyjnie, wymiana linek bez większych problemów. Waga też nie jest za wysoko wydaje mi się że to dobry stosunek cena/jakość. Nowsze wersje ponoć nie mają problemu z pękaniem-mam nadzieję bo jak znowu padnie to przejdę na Ultegrę. | wyslane z adresu IP: 91.216.213.104
Ocena produktu: produkt oceniony na: 3
SRAM X-5
Opinia nadesłana przez mariuszmtb dnia: 10.02.2013

Komentarz: Kupiłem w zeszłym roku w styczniu do zimówki. Pierwszy mój napęd 2x10 w całości złożony z SRAM X5. Cel był prosty założyć i zapomnieć, nie czyścić, nie dbać, ma działać w zimowych warunkach. Druga zima z rzędu ABSOLUTNIE niczego przy napędzie nie robiłem poza 2-3 krotnym "prysznicem" i smarowaniem łańcucha. Stosunkowo ciężkie ale do katowania wg mnie idealne. Na dzień dzisiejszy sprzęt ma przejechane 2697 km jak pisałem wyżej bez roboty, nawet linek nie wymieniałem a działa precyzyjnie. POLECAM | wyslane z adresu IP: 91.216.213.104
Ocena produktu: produkt oceniony na: 5
SRAM X-5
Opinia nadesłana przez mariuszmtb dnia: 10.02.2013

Komentarz: Kupiłem w zeszłym roku w styczniu do zimówki. Pierwszy mój napęd 2x10 w całości złożony z SRAM X5. Cel był prosty założyć i zapomnieć, nie czyścić, nie dbać, ma działać w zimowych warunkach. Druga zima z rzędu ABSOLUTNIE niczego przy napędzie nie robiłem poza 2-3 krotnym "prysznicem" i smarowaniem łańcucha. Stosunkowo ciężkie ale do katowania wg mnie idealne. Na dzień dzisiejszy sprzęt ma przejechane 2697 km jak pisałem wyżej bez roboty, nawet linek nie wymieniałem. Precyzyjne i bez awaryjne działanie! POLECAM | wyslane z adresu IP: 91.216.213.104
Ocena produktu: produkt oceniony na: 4
SRAM X-5
Opinia nadesłana przez mariuszmtb dnia: 10.02.2013

Komentarz: Kupiłem w zeszłym roku w styczniu do zimówki. Pierwszy mój napęd 2x10 w całości złożony z SRAM X5. Cel był prosty założyć i zapomnieć, nie czyścić, nie dbać, ma działać w zimowych warunkach. Druga zima z rzędu ABSOLUTNIE niczego przy napędzie nie robiłem poza 2-3 krotnym "prysznicem" i smarowaniem łańcucha. Stosunkowo ciężkie ale do katowania wg mnie idealne. Na dzień dzisiejszy sprzęt ma przejechane 2697 km jak pisałem wyżej bez roboty, nawet linek nie wymieniałem. POLECAM | wyslane z adresu IP: 91.216.213.104
Ocena produktu: produkt oceniony na: 3
Accent Trackliner
Opinia nadesłana przez roofi dnia: 10.02.2013

Komentarz: Ujeżdżana przez bikera o wadze 65kg. Killer w kategorii cena/jakość/waga. Po przebiegu ponad 3000 km (z czego ponad połowa po trójmiejskich lasach)- ścianki boczne posiadają niewielkie ślady zużycia, obręcz jest idealnie prosta (pomimo agresywnej jazdy i paru dużych wywrotek), ani razu nie była centrowana. Dużym plusem jest kapslowanie - poprawia to znacząco wytrzymałość obręczy i wg mnie ułatwia to zaplatanie. Fakt, naklejki są trochę obskurne, ale można je bez problemu ściągnąć. W oczy rzuca się też mały otwór na wentyl - nie można do niej zakładać dętek z zaworem shrader-a. | wyslane z adresu IP: 89.71.155.103
Ocena produktu: produkt oceniony na: 5
Author Cyclone
Opinia nadesłana przez Przemko Von Leżajsk dnia: 10.02.2013

Komentarz: Produkt godny polecenia. Używam go już od 2 sezonów za każdym razem jestem z niego zadowolony. Do specjalnej kieszeni na bukłak spokojnie zmieści się 2l bukłak. Plecak ma w sumie 3 "przedziały ładunkowe" zapinane zamkiem + miejsce na bukłak w największym przedziale Pierwszy najbardziej zewnętrzny i najmniejszy bez wewnętrznych kieszeni jest wykonany na całek wysokości plecaka (jest też miejsce ponad zamknięciem) Drugi przedział ma w środku dodatkowo dwie kieszenie wykonane z siateczki i zamykane zamkiem. Przydatne do chowania narzędzi, chusteczek, kluczy itp. Trzecia największa i główna komora załadunkowa ma również dwie kieszenie z siatki zamykane na zamek. Przy czym ta na przedniej ścianie jest głęboka na 2/3 plecaka. Główna komora ma też przedział na bukłak oraz haczyk z tworzywa z zabezpieczeniem który doskonale nadaje się do zawieszenia na nim kluczy, zawsze wiadomo gdzie są, nie trzeba ich szukać na dnie plecaka. Szelki plecaka wykonane z siatki, dość dobrze wentylują. Na lewej szelce mała kieszonka na telefon. Niestety posiadacze smartfonów z niej nie skorzystają, jest za mała. Co do wentylacji pleców. Cudów nie ma, w lecie i tak plecy będą się pocić, ale jeszcze nie spotkałem plecaka który by zapewnił suche plecy. A na podsumowanie trochę konkretów Zalety 1 - dobre boczne kieszenie do których jest dostęp w czasie jazdy rowerem. Osobiście używam ich do przewożenia żeli energetycznych lub gazu pieprzowego. 2 - dużą ilość dobrze rozplanowanych kieszeni w środku 3 - wytrzymały materiał odporny na surowe traktowanie 4 - siatka i gumki do zamocowania kasku - niestety nie pokazane tu na zdjęciach 5 - zmieści się do niego więcej niż na to wygląda ;-) Wady 1 - mało sztywne plecy - przy pełnym załadunku dola część plecaka "wbija" się w plecy co przy jeździe na rowerze nie jest zbyt wygodne 2 - kieszeń na komórkę jest za mała jak na współczesne telefony. Producent został tu kilka dobrych lat do tyłu 3 - Nie jest całkowicie wodoodporny, przy ciężkim deszczu najlepiej dokupić pokrowiec 4- brak uchwytu na ustnik od bukłaka na pasie klatki piersiowej 5 - nie wierzcie w Air Vent System, plecy i tak będą mokre. Ale paniki niema w końcu przejechałem na nim 55 km maratonu w 34 stopniach w cieniu Jeżeli plecaka używacie tylko do przewożenia bukłaka oraz narzędzi to ten model jest dla was za duży. Jednak jeżeli chcecie po za w/w coś jeszcze przewieźć np: aparat, butelkę z wodą a nie bukłak, kurteczkę itp to polecam. Używałem, używam i będę nadal używać | wyslane z adresu IP: 213.199.192.50
Ocena produktu: produkt oceniony na: 4
Shimano Deore FC-M590-10
Opinia nadesłana przez roofi dnia: 10.02.2013

Komentarz: Porównując ją do zwykłych korb z mocowaniem na kwadrat lub octalink, odczuwa się znacznie większą sztywność. Łańcuch nie haczy o przednią przerzutkę przy mocniejszym depnięciu w pedał. Żywotność zębatek jest na zadowalającym poziomie (2 mniejsze są zrobione ze stali - największa jest z aluminium) Po 2000 km występują niewielkie ślady zużycia, aczkolwiek mniejsze niż np w truvativ-ie fived. Spokojnie wytrzyma przebieg ponad 5k. Farba użyta do pomalowania ramion jest bardzo trwała. Niestety, korba posiada parę wad. Śruby użyte w niej są bardzo słabe, szczególnie aluminiowe przy pomocy których lewe ramię korby jest przymocowane do osi. Są miękkie jak plastelina, trzeba bardzo uważać przy wkręceniu żeby nie uszkodzić ich łba. Po drugie suporty Hollowtech II, pomimo poprawnego splanowania mufy suportu, są dużo mniej wytrzymałe od zwykłych. Spowodowane jest to słabym uszczelnieniem i tanimi, chińskimi łożyskami. Ogólnie korba za tą cenę jest ok, ma pewne wady, które da się wyeliminować w miarę małym kosztem (śruby można zmienić na np probolt-y, w miski wbić lepsze łożyska kiedy stare się zużyją). | wyslane z adresu IP: 89.71.155.103
Ocena produktu: produkt oceniony na: 4
Aktualny konkurs
LOADING: Pobieram dane [249].
(c) bikeKatalog.pl 2013 | Wszelkie prawa zastrze?one. Kopiowanie oraz rozpowszechnianie materia??w zawartych na niniejszej stronie zabronione!